Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2011 23:37 - Кой кого подслушва и задължително ли е да е законно?
Автор: azsymtoi Категория: Новини   
Прочетен: 1381 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.01.2011 23:39


 Някой си мисли, че е необходима прокурорска заповед за подслушване на разговорите. Според немски хакери това не е съвсем така. Т.е. ако някой в България има малко повече парици би могъл да подслушва когото си иска. Дори и министър-председателя или неговите министри. „Хакерите кракнаха GSM мрежи за подслушване на разговорите чрез мобилен телефон   Изследователите са открили начин за подслушване на което и да е повикване или текстово съобщение, изпратено по всяка GSM  мрежа.
 К. Ноол и С. Муно демонстрираха инструментариумът си в Chaos Computer Club конгрес (СМС) в Берлин, с което показаха техники, придобити от други изследователи, но и използваха своята собствена технология за запис на разговори.
 Инструментариумът една година изграждаи работи по намирането на телефон, определяне и вземане на уникален идентификационен номер и събиране на данни, изпратени и получени от слушалката и базовата станция на приетите повиквания или изпратени текстове.
 За запис на данни, двамата използват специални телефони Motorola, които могат да са по подразбиране фърмуер заменил този на подслушваният апарат. От тук, те са в състояние да отстраняват GSM "филтри", като се гарантира, че те ще могат да получават всички данни, които са излъчвани от базовите станции.
 След като данните са събрани, те могат да разбият използванитепредварително компилирани Rainbow таблици и списък на криптографските ключове, които са генерирани. С огромния списък на криптографските ключове, с които разполагат, могат да бъдат записани и декодирани всички разговори и СМС-и.
 Ноол е казал, че той няма да освободи комплект за други да го използват.

Като разходи за подслушване системата е около Ј 35 000 плюс набор от инструменти.  Посоченото по- горе се предлага за около 1000 пъти по-евтино на черния пазар.”                                                                           От BBC News

 Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: azsymtoi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 84087
Постинги: 29
Коментари: 87
Гласове: 798
Архив