Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 17:40 - КОЙ?
Автор: azsymtoi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5168 Коментари: 23 Гласове:
0



Сядали ли сте някога сами, на края на вселената? Замисляли ли сте се загледани в безкрая, колко приятели имате всъщност? Стояли ли сте в тая истинска тишна, там, накрая, правейки си равносметка за това, колко са те?  Приятелите могат да бъдат много, но кой е истинският?    Трябваше ми много време да стигна до тук. Видях прекрасни неща по целия свят. Видях и тъга. Тъга, която не може да се измери. Видях най- голямата радост. Видях и най- голямата мъка. Видях щастието. Видях болката. Всичко видях.  Сега когато съм тук, на края на света, седя на ръба, клатя си краката в нищото и разсъждавам за приятелството. Кой е най- добрият приятел? Кой е този, когото си срещнал къде случайно, къде не и между вас е протекла някаква химия? Кой е този, който ти вярва? Кой е този, който си мисли за теб? Кой е този, който се притеснява за теб? Кой е този, който се учи от теб, а пък ти се учиш от него? Кой ти помага в тежки моменти? Кой тъгува с теб и е твоята кофа за душевни отпадъци? Кой е този, който може да те ползва за кофа за душевни отпадъци? С кого споделяш ВСИЧКО? Кой те изслушва, дори когато говориш пълни глупости? Кой споделя мечтите ти? Кой, когато си влюбен ти дава смелоста да си признаеш пред обекта на твоите въжделения? Кой, когато останеш разочарован и отхвърлен от същия този обект е до теб за да те успокои? Кой изстрадва всяка твоя сълза? Кой потъва с теб когато сте заедно в лодката? Кой помага да си носиш тежката училищна чанта? Кой е до теб и защитава твоето верую когато по- силният ти враг е пред теб? Кой вярва в чудесата, в които вярваш и ти? Кой може да понесе обидите от теб?  Кой ще ти прости всичко? Кой?  Това може да е само приятел. Истински приятел.  Кой би дошъл накрая на света и би поседнал до теб и заедно да клатите крака във нищото? Истинския приятел.  Седя си сам, накрая на света и си клатя краката в нищото.



Гласувай:
0



1. dialog - мога ли да поседна
25.09.2008 17:53
до теб и приятелски да помълчим. Според мен с добрия приятел ти е хубаво и когато си мълчите и ви е пълно в сърцето. Много ми хареса как пишеш. Отивам да си броя приятелите. Благодаря ти за идеята
цитирай
2. azsymtoi - Моля. Заповядайте всички, които искате!
25.09.2008 17:57
Надявам се да дам повод на много хора да се замислят над това!
цитирай
3. dialog - аз бях решила
25.09.2008 18:01
да мълча, а ти ще ме разприказваш-. Ти колко приятели изброи?
цитирай
4. azsymtoi - ***
25.09.2008 18:02
Седя си сам все още.
цитирай
5. dialog - ето че се
25.09.2008 18:08
присъедини още една дъщеря на Вселената.
Не си сам- Ти си част от нея - от Вселената. Нищо,
че се чувстваш там в края. Когато си построиш твоя собствена Вселена ще бъдеш в нейния център.
цитирай
6. анонимен - Приятелите, обикновено, са по-...
26.09.2008 09:08
Приятелите, обикновено, са по-малко от пръстите на едната ръка, говоря за истинските.
И не унивай..нали знаеш, ти си си най-големият враг, но и най-добрият приятел.
Поздрави!:)
цитирай
7. azsymtoi - ***
26.09.2008 09:17
Аз имам приятели. Много. Ужасно много са защото работата ми е да общувам с много хора, а от тези хора приятел ми става почти всеки. Но истински...
Сега тези, които си мислеха, че са ми такива като прочетат това ще се отрекат от мен, което ще докаже теорията за истинските приятели. А тези, които не се отрекат след време ще намерят сгоден случай да ми припомнят, което респективно води до теорията за истиските приятели.
цитирай
8. анонимен - Не знам, възможно е да имаме разл...
26.09.2008 09:49
Не знам, възможно е да имаме различни разбирания по въпроса.
Затова, познати - много, приятели - една шепа. При мен е така. Но важното е да са качествени и да те приемат какъвто си, както и да не ти спестяват нищо.
В крайна сметка получаваме толкова, колкото сме в състояние да дадем.
цитирай
9. azsymtoi - Пуркуа бе джанъм си анонимко? Нека ...
26.09.2008 11:02
Пуркуа бе джанъм си анонимко? Нека поне именцето разбера та да си лафим някак си по- нормално, че се притеснявам покрай тия неща с ДАНС :))))))))
цитирай
10. анонимен - Хах, и каква е разликата, дали с ник ...
26.09.2008 12:45
Хах, и каква е разликата, дали с ник или като призрак ще се подвизавам? - Голямият брат вижда всичко:)))))))))
Хайде, ще помисля по въпроса.
цитирай
11. azsymtoi - ***
26.09.2008 15:58
Оки мисленето е добре за хемороидите.
цитирай
12. crystallin - За приятелите,които
29.09.2008 12:43
са до теб, точно тогава, когато никой друг не желае да бъде с теб. За прителите, които са до теб, когато ти е щастливо, за да споделят мига и да го направят още по-пълен и прекрасен...приятелите ни. На мен не ми останаха много, за съжалене, а до някъде и за радост, защото това, че тези, които са до мен, все още са означава, че са истинските!!! Вярвате ли в приятелството между мъж и жена. Аз все още вярвам макар, че живота с всеки изминаващ ден ми доказва, че това не е възможно...дали само хормоните ни пречат. Вярвате ли?
цитирай
13. crystallin - моля да ме извини анонимния, но не
29.09.2008 12:58
"получаваме толкова, колкото сме в състояние да дадем". Даваме колкото можем, защото имаме нуждата и защото човек или е приятел или не е!!! А колко ще получим това пак опира до горното, защото човека с/у теб може да не може да ти даде толкова, колкото ти му даваш...възможности. До възможности, а НЕ до ЖЕЛАНИЕ!!!!
цитирай
14. azsymtoi - ***
29.09.2008 13:42
Кристалин, аз лично не вярвам в приятелството между мъж и жена защото рано или късно опознаването довежда до изглаждане на недостатъците от където следва, че човекът срещу теб щом няма недостатъци значи е перфектния и е за теб.
цитирай
15. анонимен - crystalin,
29.09.2008 15:48
Моите извинения, но си написала големи глупости в желанието да анализираш конкретно моя пост.
Все още не си достигнала до някои очевидни житейски истини като тази.
А приятелства между мъжете и жените има. Аз имам две такива, но без онези женски лиготения и истерии.
п.п. Ако авторът реши, че съм оспамила темата му, нека да ме изтрие, просто не издържах на въпросния коментар.
цитирай
16. azsymtoi - анонимке,
29.09.2008 16:50
нищо не трия. Спокойно. Все пак всички сме тук за да си кажем мнението. Относно твоето приятелство с мъжете аз лично мисля, че или си грозна или мъжете са меки китки. Ако греша сори! Ако не. Пак сори. Иетоае.
цитирай
17. анонимен - Авторе,
29.09.2008 17:21
Нито едното, нито другото, а да убеждавам някой в обратното тук, най-малкото е излишно.
Не понасям, когато самодоволно се отхвърля дадено мнение. За тази цел има вметки като "Аз мисля" или "Според мен", а и при липса на съответна аргументация, глупостите са неизбежни.
Предполагам, че въпросния ник говори единствено за себе си, но да обобщава по дефиниция...става повече от смешно.
цитирай
18. azsymtoi - ***
29.09.2008 17:27
Ако говориш за мен, че не съм написал "аз мисля" скузи ама не е така. Ако става въпрос за Кристалин, моля, отиди на нейния блог и там си разбебрете функциите. Благодаря! А ако си решила заради моя коментар да тръгнеш на словестна война с мен, моля те недей! Казах, че няма да те трия, но това не значи, че трябва да ми се качваш на главата. Моля те, недей! "Ребята пусть жiьм дружно"
цитирай
19. анонимен - Нищо не съм решила, аз напразни в...
29.09.2008 18:15
Нищо не съм решила, аз напразни войни не водя.
Към теб - нищо лично.
Извинявай, че ти разводних темата. Ще се придържам към четене.
цитирай
20. victoriavselena - Разбирам, че
29.09.2008 18:21
избираш приятелите си по полов признак, т.е. не приемаш жени за приятели. По какво друго си избираш приятелите? Какво ти е важно?
цитирай
21. crystallin - Да,дала съм мнение, а се оказа,
29.09.2008 19:52
че съм написала "пълни глупости"...Хъм...Смятате ли, че да кажеш мнението си е глупост. Аз не смятам, че когато мнението на другия се различава от моето, то е глупост!!! Уважавай, за да те уважават :)) Моля да ме извините и двамата:
- автора на блога, че изпаднахме в дуплики и реплики..
- анонимен, за това, че смята моя коментар за обида с/у него. Нищо лично!!!
Усмивки :)))
цитирай
22. crystallin - Относно приятелството между мъж и жена...
29.09.2008 20:03
azsymtoi, за радост имаш право относно мнението ти за различията и тяхното изглаждане. Определено хората с времето се стиковат. Също така имаш право, но този път за жалост, относно мнението отпражено към анонимен. Красотата във всичките и измерения определено е причина да не успяват двата пола да си останат безразлични... Природа!!!
цитирай
23. azsymtoi - ***
30.09.2008 09:32
Викториявселена, глей ся! Ако жената е грозноватичка бих могъл да съм приятел с нея. Аз не си избирам приятелите. Те сами се появяват и с времето доказват дали са такива, а иначе аз допускам всеки до себе си и оставям нещата да се избистрят сами. Аз смятам, че за приятелите си съм приятел, но дали това е така, могат да ти кажат само те.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: azsymtoi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 109110
Постинги: 29
Коментари: 87
Гласове: 798
Архив